O reteta de briose usoara, rapida si cu rezultate delicioase! Fiind sezonul afinelor am folosit fructe proaspete, din padure 😀
Compozitie:
- 120gr faina
- 10gr scortisoara
- 80gr zahar
- 10gr praf de copt + 5gr bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 40 ml ulei
- 170gr iaurt (sau lapte dulce)
- 120gr afine (prosapete sau congelate)
Am dat drumul la cuptor ca sa se incalzeasca.
Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: faina, scortisoara, agentii de crestere si zaharul.
In alt bol am pus oul si am adaugat pe rand laptele si uleiul. Le-am amestecat putin.
Am incorporat ingredientele ude cu cele uscate, cu mixerul. La final am adaugat afinele amestecand cu o lingura foarte usor ca sa nu se striveasca fructele.
Formele le-am uns cu ulei si le-am pudrat cu faina (asta ca sa fiu sigura ca nu se prinde aluatul de ele) Le-am umplut pe trei sferturi si le-am pus la copt pentru 20 de minute la foc moderat.
Pofta buna! 😀
Secrete:
- uleiul mentine briosele pufi; prajitura nu se intareste dupa racire
- afinele fac ca briosele sa fie suculente
- atentie la timpul de coacere; aceste briose pot arde usor
Tag-uri:afine, briose, muffins., scortisoara
Lasă un comentariu